UARU
+380 50 442-22-11
+380 552 44-85-12

Стевія - рослина та походження

Стевія - це рослина, відкрита індійцями південної Америки. За допомогою цієї рослини люди підсолоджують їжу вже більше 200 років

На початку минулого століття стевія була описана Швейцарскими науковцями, отримала назву Стевія Ребаудіана, та віднесена до родини соняшників (Asterceae)

Промислово використовувати стевію почали у Японії у 1971 році, а у 2008 та 2011 роках стевія була затвердженна для використання у продуктах та напоях в США та Європейскому союзі

Стевія солодка від природи

Солодкий смак стевії походить від натуральних складових її листя, які називають стевіол глікозидами. Глікозіди стевії у 250-350 разів солодші за цукор, 3-5 листочків стевії вистачить для підсолоджування склянки чаю або кави.

Стевія для здорової дієти

 

Цукор

Штучні підсолоджувачі

Екстракт стевії

Тип натуральний штучний натуральний
Індекс солодкості 1 200 - 20 000 250 - 300
Калорійність кКал/100 грам 400 0 0
Безпечність безпечний канцероген безпечний

Антибактеріальні властивості

немає немає

має антибактеріальну дію, подовжує термін зберігання продуктів

Не бажаний вплив на людину

викликає звикання, надмірне вживання призводить до ожиріння, стимулює розвиток бактерій та пошкодженню зубної емалі, призводить підвищення холестерину у крові, діабету ІІ типу, хворобі печії.

може викликати метаболічний синдром, депресію та головний біль

немає

Стевія добре вивчена та безпечна

Більше 200 досліджень
підтверджують безпечність

Безпечна для вагітних та дітей

Дозволена для використання
у більш ніж 65 країнах

Стевія - це світовий тренд

4 міліарди людей насолоджуються стевією
Більше 5000 промислових продуктів використовують стевію

Екстракти стевії у продуктах