Стевія - рослина та походження
![]() |
![]() |
![]() |
Стевія - це рослина, відкрита індійцями південної Америки. За допомогою цієї рослини люди підсолоджують їжу вже більше 200 років |
На початку минулого століття стевія була описана Швейцарскими науковцями, отримала назву Стевія Ребаудіана, та віднесена до родини соняшників (Asterceae) |
Промислово використовувати стевію почали у Японії у 1971 році, а у 2008 та 2011 роках стевія була затвердженна для використання у продуктах та напоях в США та Європейскому союзі |
Стевія солодка від природиСолодкий смак стевії походить від натуральних складових її листя, які називають стевіол глікозидами. Глікозіди стевії у 250-350 разів солодші за цукор, 3-5 листочків стевії вистачить для підсолоджування склянки чаю або кави. |
Стевія для здорової дієти
Цукор |
Штучні підсолоджувачі |
Екстракт стевії |
|
Тип | натуральний | штучний | натуральний |
Індекс солодкості | 1 | 200 - 20 000 | 250 - 300 |
Калорійність кКал/100 грам | 400 | 0 | 0 |
Безпечність | безпечний | канцероген | безпечний |
Антибактеріальні властивості |
немає | немає |
має антибактеріальну дію, подовжує термін зберігання продуктів |
Не бажаний вплив на людину |
викликає звикання, надмірне вживання призводить до ожиріння, стимулює розвиток бактерій та пошкодженню зубної емалі, призводить підвищення холестерину у крові, діабету ІІ типу, хворобі печії. |
може викликати метаболічний синдром, депресію та головний біль |
немає |
Стевія добре вивчена та безпечна
![]() |
![]() |
![]() |
Більше 200 досліджень |
Безпечна для вагітних та дітей |
Дозволена для використання |
Стевія - це світовий тренд
4 міліарди людей насолоджуються стевією
Більше 5000 промислових продуктів використовують стевію
Екстракти стевії у продуктах

Volvic Sparkling Water Danone Waters Ireland

Sparkling Fruit Water Avita Romania

Acacia Honey Water BGF Retail South Korea

Lemon Flavored Water Surprise Drinks Poland

Orange & Ginger Flavored Water Jamnica Croatia

Giggle Sparkling Water Soul Fizz USA

Nutrient Enhanced Water Rising Beverage Spain