Depositphotos_85592468_XL

Чим корисна стевія? Переваги підсолоджувача

Здоровий спосіб життя, такий популярний сьогодні, має два ключові аспекти: регулярні фізичні навантаження та правильне харчування. Їжа повинна бути повноцінною і збалансованою, включати білки, жири і вуглеводи як тваринного, так і рослинного походження. Продукти, що містять рафінований цукор, провокують розвиток ожиріння та цукрового діабету, але якщо ви любите солодке – просто замініть цукор на натуральні підсолоджувачі. На сьогодні існує велика їх кількість штучного і натурального походження. Натуральні кращі, оскільки на відміну від штучних, мають низьку калорійність і нульовий глікемічний індекс. Ми рекомендуємо звернути увагу на рослинний підсолоджувач – стевію, користь якої підтверджена численними дослідженнями.

Походження стевії

Батьківщина медової трави – Південна Америка (Парагвай та Бразилія). Стевія з давніх-давен застосовувалася в лікувальних цілях у вигляді чаїв, а також в їжу як ласощі.

Вперше стевіол (концентрат високої очистки) був синтезований з листя стевії у 1930-х роках французькими вченими та викликав фурор серед хворих на діабет. Через 40 років Японія налагодила його масове виробництво, ставши основним постачальником.

Спочатку дієтологи звеличували стевіол як неперевершений підсолоджувач для діабетиків. Однак наприкінці 20 століття було оприлюднено дослідження, що значно підірвало репутацію екстракту стевії. На цій підставі FDA оголосила стевіол небезпечним і наклала заборону на продаж його як замінник цукру для діабетиків, залишивши лише можливість використання як дієтичної добавки. Причому гонінь зазнав не лише синтезований стевіол, а й сама трава.

Проте дослідження властивостей рослини не припинялися, і FDA, здавшись під натиском доказів, повернула стевію до безпечних продуктів. В результаті досліджень користі та шкоди стевії був винесений вердикт, що стевіол не містить канцерогени і безпечний для організму, більше того, він здатний позитивно впливати практично на всі системи організму, зміцнювати імунітет та зменшувати ризик розвитку цукрового діабету.

Стевія – корисні властивості та протипоказання

Причина солодкого смаку рослини – речовина стевіозид, у 300 разів солодша за цукор. У чистому вигляді має неприємний гіркий післясмак. У його хімічному складі відсутня глюкозна група, за рахунок чого не відбувається підвищення глюкози в крові. На відміну від багатьох натуральних підсолоджувачів, стевія некалорійна та абсолютно безпечна навіть для дітей та вагітних жінок. Крім солодкого смаку, стевія має інші корисні властивості. Регулярне вживання допомагає:

  • позбутися зайвої ваги;
  • нормалізувати кровообіг;
  • знизити ризик розвитку гіпертонічної хвороби;
  • прискорити метаболізм;
  • нормалізувати діяльність ШКТ та нирок;
  • покращити стан зв’язок, м’язів та шкіри.

У листі стевії міститься понад 50 найменувань корисних речовин – вітаміни, рослинні поліфеноли, мікро- та макроелементи. Купити стевію Green Leaf можна у різних формах – порошок та рідкі екстракти. Основна відмінність всіх продуктів – неперевершена якість за рахунок відсутності сторонніх домішок.

Незважаючи на те, що підсолоджувач стевія – ідеальний продукт для дієтичного харчування, у тому числі і при діабеті, вона не рекомендована при індивідуальній непереносимості, як будь-який інший продукт у такому випадку. Можлива алергічна реакція у людей, які мають алергію на інші речовини. Також стевія може бути несумісною з деякими специфічними медичними препаратами.

Небажано також вживати стевію натще. Краще додати її до ранкової кави або чаю, що зробить напій не тільки смачним, а й корисним.

Ідеальний підсолоджувач

Стевія від Green Leaf вигідно відрізняється від більшості аналогів. Вона не містить сторонніх домішок та ГМО, повністю відповідає стандартам ISO з безпеки та якості. У процесі виробництва екстракт за допомогою технології Harmonix позбавляється гіркоти та неприємного післясмаку.

Коефіцієнт солодкості для зручності споживачів доводиться до ідентичного цукру, а калорійність залишається нульовою. Солодка стевія випускається у:

  • упаковках по 100 та 300 г;
  • у саше по 4 г, що містять одну порцію, щоб можна було брати в дорогу чи роботу;
  • у баночках-стевійницях по 250 г для зручного зберігання на кухні.

Для виробників кондитерських виробів, соусів, напоїв та цілого ряду інших продуктів випускається рідкий екстракт із вищим коефіцієнтом солодкості.

На нашому сайті, крім стевії, можна купити еритритол – ще один натуральний підсолоджувач. Усю продукцію ми доставляємо до всіх куточків України.