pexels-mikhail-nilov-8670449

Ерітрітол – склад та переваги натурального підсолоджувача

За даними статистики, споживання цукру сучасною людиною часто перевищує у кілька разів максимально допустиму добову дозу. Ця «солодка отрута» призводить до наслідків, які негативно впливають на здоров’я організму. Сьогодні у світі зайву вагу мають 1,9 млрд людей, майже 650 млн страждають на ожиріння, а 422 млн хворіють на цукровий діабет. Крім того, близько 90% дітей мають карієс.

Цукор додається до багатьох продуктів. Страви, які на перший погляд здаються корисними, часто містять невелику кількість глюкози. У гонитві за здоровим способом життя вчені знайшли вихід та розробили безпечну речовину, яка допоможе зберегти приємний смак «шкідливого» продукту. Ерітрітол – це натуральний корисний підсолоджувач. Сьогодні все частіше можна знайти його у складі цукерок, тортів та тістечок, які дозволені навіть діабетикам.

Природа походження ерітрітолу

Зіткнувшись з поняттям «цукрозамінник ерітрітол», багато хто задається питанням його натуральності через підозрілі назви. Насправді ця речовина є підсолоджувачем і зустрічається у багатьох фруктах, овочах, ягодах та горіхах:

  • стиглій дині;
  • винограді;
  • груші;
  • полуниці;
  • кавуні;
  • фісташках.

Виробники також знайшли спосіб отримувати ерітріт з кукурудзяного крохмалю та паростків пшениці. Головну роль у цьому процесі грають дріжджові гриби. Зрештою виходять гранули, які візуально і за текстурою дуже схожі із цукром.

Спочатку ерітрітол розробили спеціально для людей, які страждають на різні захворювання. Це чудовий замінник цукру для діабетиків. Науково доведено, що він не впливає на рівень глюкози в організмі людини і не сприяє виробленню інсуліну.

Сьогодні його також часто використовують під час розробки програм для схуднення. Нульова калорійність ерітріту допомагає харчуватися смачно і не перейматися безконтрольним набором ваги.

Цей продукт реалізується у вигляді порошку. На смак він практично ідентичний до цукру. Можна також відзначити наявність незначного холодка, який відчувається як післясмак. Пробуючи продукт, до складу якого входить підсолоджувач ерітріт, складно відрізнити його від того, в якому присутній цукор.

Ця речовина з’явилася на світовому ринку на початку 90-х років і з того часу впевнено посідає своє місце у продуктових нішах у багатьох країнах.

Ерітрітол: у чому його користь?

Починаючи з 1963 року, підсолоджувач проходив усілякі наукові тестування. За весь час досліджень вченими не було виявлено жодних негативних наслідків, які виникали б внаслідок прийому ерітрітолу.

Позитивний вплив підсолоджувача на організм людини:

  1. Не має негативного впливу на зуби. Внаслідок того, що речовина не сприяє виробленню патогенних бактерій, вона не дає розвиватися карієсу.
  2. Не порушує мікрофлору кишківника. Це відбувається завдяки тому, що близько 90% споживаного цукзаму ерітріту (а точніше підсолоджувача) не доходить до товстої кишки. Він безпосередньо з тонкого кишечника всмоктується у кров людини, а далі переробляється та виводиться за допомогою нирок.
  3. Ерітрітол від Green Leaf не впливає на рівень глюкози в крові. Це відбувається завдяки нульовому глікемічному індексу.
  4. Не сприяє збільшенню ваги людини. Натуральний підсолоджувач ерітрітол стає справжнім порятунком для ласунів, які страждають на надмірну вагу. Це перше, що має з’явитися в раціоні людини, яка любить солодке та веде активну боротьбу із зайвими кілограмами.

В результаті досліджень була виявлена ​​ще одна позитивна риса речовини – натуральний склад ерітрітолу робить його добрим антиоксидантом.

Сфера застосування

Маючи лише позитивні відгуки, цукрозамінник ерітрітол (а точніше – підсолоджувач) широко застосовується у різних сферах. Його часто використовують у:

  • Харчовій промисловості. Він зустрічається в різних солодких газованих напоях, жувальних гумках, кондитерських виробах, шоколаді, йогурті та булочках.
  • Косметології. Речовину додають у крем та зубну пасту, щоб зробити їх густішими за консистенцією.
  • Фармацевтиці. Допомагає замаскувати неприємний смак будь-яких ліків.

Також ерітрітол незамінний у кулінарії. Ідеально підходить для додавання у випічку та різноманітні напої.

Аналоги ерітрітолу

Аналогом цього підсолоджувача виступає стевія. Її виробляють із однойменної рослини, що росте у Південній Америці. Багаторічне вивчення користі та шкоди стевії вказує на те, що речовина абсолютно безпечна для людини, не має протипоказань (крім індивідуальної непереносимості) та побічних ефектів. У харчовій промисловості підсолоджувач активно використовується з 1971 року.

А купити стевію та ерітрітол у різній упаковці та різним співвідношенням солодкості до цукру можна в компанії Green Leaf. Ми маємо власне виробництво, що дозволяє повністю контролювати процес виготовлення, тому відповідаємо за якість продукції, тим більше, що воно підтверджено міжнародними стандартами ISO. А якщо у вас залишилися питання – телефонуйте, наші консультанти з радістю дадуть відповідь на них.