стевія купити

Стевія при вагітності – «за» та «проти»

Часто період вагітності та грудного вигодовування (ГВ) супроводжується багатьма обмеженнями для матері. Це стосується і харчування. Усі чули, що при вагітності та годуванні грудьми жінці не варто вживати алергени, фаст-фуд, продукти з ароматизаторами та іншими шкідливими добавками. Але як бути, якщо майбутня мама – затята ласунка? Відповідь проста: знайти здорову альтернативу цукру. Наприклад, стевія при вагітності та годуванні грудьми не лише не принесе шкоди малюку, а й допоможе підтримувати здоров’я в порядку. Якщо ви – ласунка в «цікавому» положенні, читайте наш матеріал далі. Ми розповімо про найбільш корисні підсолоджувачі та їхні основні властивості.

Чи можна цукрозамінник при вагітності? Властивості синтетичних підсолоджувачів

Багато хто стверджує, що їсти солодке під час вагітності не можна, навіть якщо вживати замінники цукру. Однак таке судження вірне, лише якщо говорити про синтетичні підсолоджувачі, такі як аспартам, сахарин, цикламат. Вони дійсно можуть принести організму шкоду:

  • Більшість синтетичних цукрозамінників при вагітності підвищують артеріальний тиск. Такий стан небезпечний у «цікавому» положенні та може ускладнити процесс пологів.
  • Якщо підсолоджувач не є безкалорійним, він може призвести до набору зайвих кілограмів. При вагітності надмірна вага може зашкодити дитині та погано позначиться на самопочутті майбутньої матері.
  • Часто у складі замінника цукру присутні речовини, здатні викликати алергію. Вона може проявитися як у жінки, так і в малюка.
  • Існують синтетичні підсолоджувачі, у яких містяться канцерогени. Вони можуть спровокувати утворення пухлин. Такі продукти не варто вживати нікому, не лише дівчатам у положенні.

Декотрі речовини здатні проникати через плацентарний бар’єр. Вони накопичуються у тканинах плоду і можуть призвести до серйозних відхилень у розвитку. Такі замінники цукру при вагітності вживати категорично заборонено.

Чи можна вагітним стевію?

Зовсім інші справи з натуральними підсолоджувачами. Щоб не відмовляти собі в солодкому під час вагітності та годування грудьми, варто купити ерітрітол або стевію Green Leaf. Наша продукція абсолютно безпечна для вагітних та дітей, так як складається лише з «правильних» компонентів. А ще вона дуже смачна, оскільки за смаковими характеристиками аналогічна цукру.

стевія купити

Ми виробляємо підсолоджувачі з інгредієнтів рослинного походження. Стевію добувають із листя однойменної трави, яку в народі називають медовою. Ерітрітол міститься в багатьох фруктах – винограді, грушах, сливах та інших. Добувають його переважно з кукурудзяних качанів.

Вагітним стевія приносить виключно користь. Основні властивості підсолоджувачів Green Leaf:

  • З нашою продукцією неможливо набрати зайві кілограми, оскільки вона не містить калорій. Споживаючи солодощі з підсолоджувачами Green Leaf, ви не лише не погладшаєте, а й зможете підтримувати оптимальну вагу.
  • При вагітності зростає ризик розвитку цукрового діабету, тому споживання солодкого варто обмежити. Стевії це не стосується, оскільки підсолоджувач має нульовий глікемічний індекс і, відповідно, рівень глюкози в крові не підвищує. Стевію Green Leaf можна регулярно додавати в напої та десерти замість цукру. Тому багато хто вибирає наші підсолоджувачі як замінники цукру для діабетиків.
  • Проблеми з зубами – це ще одне наболіле питання у вагітних жінок. Стевія зміцнює зубну емаль, попереджує її руйнування і захищає від карієсу.
  • Наша солодка стевія допомагає і в боротьбі з набряклістю. Вона здатна виводити зайву рідину з організму і знімати набряки, з якими зустрічаються практично всі жінки в положенні.
  • Стевія Green Leaf рекомендована гіпертонікам, оскільки володіє властивістю знижувати артеріальний тиск до нормальних показників. Підсолоджувач не здатний спровокувати гіпертонію і, відповідно, ускладнення під час пологів.
  • В період виношування дитини часто організм жінки не отримує достатньої кількості поживних речовин. Стевія сприятливо впливає на стан шкіри, волосся та нігтів, тому дозволяє залишатися красивою як під час вагітності, так і в післяродовий період.
  • Наші підсолоджувачі не стають токсичними при нагріванні. Їх можна сміливо додавати у випічку та будь-які гарячі напої.
  • Стевія Green Leaf допомагає впоратися з порушеннями функцій ШКТ. Вона здатна налагодити його роботу, а також допомагає нормалізувати обмін речовин.
  • Зі стевією зниження імунітету при вагітності перестане бути проблемою. Наш підсолоджувач зміцнює імунну систему та активізує захисні сили організму.
  • Солодка стевія Green Leaf допоможе прийти в норму після важкого дня, відновити сили після тривалої прогулянки та дасть заряд енергії.

Серед іншого, стевія, як і будь-який смаколик, здатна покращувати настрій, налаштовувати на хороші думки, нормалізувати психоемоційний фон, знімати стрес. Адже позитивні емоції – один із найважливіших чинників, які впливають на спокійне протікання вагітності.

Наші підсолоджувачі не дають тератогенного ефекту, тобто ніяк не впливають на майбутню дитину. Стевія для вагітних не підходить тільки тоді, коли у жінки спостерігається індивідуальна непереносимість. Як показує статистика, такі випадки – велика рідкість. Якщо подібна ситуація все таки має місце, перед вживанням продукту варто проконсультуватися з гінекологом, який веде вагітність.

Стевія при грудному вигодовуванні

Шкода і користь стевії в період грудного вигодовування також викликає чимало запитань. Численні дослідження підтвердили, що продукт зовсім не шкідливий, тому немає причин сумніватися в його сприятливому впливі на організм матері, яка годує.

Про основні переваги стевії ми уже сказали вище. Окрім цього, стевія при ГВ:

  • дає організму енергію, так необхідну жінці після народження дитини;
  • допомагає урізноманітнити дієтичне меню, рекомендоване в перші місяці життя малюка;
  • відновлює виснажений вагітністю і пологами організм, наповнюючи його вітамінами та іншими корисними речовинами;
  • нормалізує роботу травної та серцево-судинної систем;
  • допомагає схуднути і повернути попередню форму.

А ще стевія Green Leaf дарує позитивний настрій, з яким легше долати труднощі материнства. Улюблене печиво або морозиво чудово піднімає настрій. А якщо мама перебуває в хорошому настрої, то й дитина буде чудово себе почувати і залишатися спокійною.

Де замовити підсолоджувачі Green Leaf?

Якщо ви шукаєте, чим замінити цукор при грудному вигодовуванні або в період вагітності, ознайомтесь із нашим асортиментом у розділі «Магазин». У нас представлені тільки натуральні підсолоджувачі – стевія та ерітрітол у різній фасовці. Крім класичної, у нас ви знайдете стевію з корицею та ваніллю, яка чудово підійде для ароматної пишної випічки.

Ми контролюємо виробничий процес на кожному етапі, тому гарантуємо високу якість і безпеку продукції. Підсолоджувачі Green Leaf мають усі необхідні сертифікати ISO. Оформлюйте замовлення прямо зараз, і ми доставимо його в будь-який куточок України.

Популярні товари

Leave a Reply