Стевія vs ерітрітол – що краще?

Ерітрітол і стевія – це натуральні підсолоджувачі, які набувають все більшої популярності. Сьогодні в тренді здоровий спосіб життя, і багато людей надають перевагу саме цим продуктам замість звичного цукру. Але часто прихильники правильного харчування задаються питанням, що краще: стевія чи ерітріт. Обидва продукти корисні для організму і мають багато схожих властивостей. Наша компанія займається виробництвом даних підсолоджувачів з 2018 року, і сьогодні ми розповімо, чим характеризуються ці продукти, чим вони відрізняються один від одного і що краще вибрати: ерітріт чи стевію.

Що таке стевія?

Стевія Green Leaf виробляється з листя однойменної трави з родини Айстрових, яку в народі назвали медовою через її солодкість. У харчовій промисловості вона присутня з 1971 року. В чистому вигляді медова трава солодша, ніж цукор, у 250-350 разів, але ми навчилися робити продукт, аналогічний цукру.

IMG 7460 1024x683

Солодкість рослині надають стевіолглікозиди, які містяться в листі. Саме їх добувають з медової трави для виготовлення підсолоджувача. Листки піддаються тепловій обробці, внаслідок чого стевіолглікозиди виділяються, кристалізуються та перетворюються у смачний підсолоджувач. Ми не додаємо жодних синтетичних речовин, тому наша стевія повністю безпечна для здоров’я. Її дозволено вживати навіть дітям, вагітним та жінкам, які годують, діабетикам.

Ще декілька років тому скептики стверджували, нібито підсолоджувач містить канцерогени і може завдати непоправної шкоди здоров’ю. Шкода і користь стевії роками досліджувалися, в результаті чого більш ніж 200 тестів підтвердили, що це хибна думка, і підсолоджувач посів заслужене місце на «солодкому» ринку.

Стевія Green Leaf має багатий склад, завдяки чому сприятливо впливає практично на всі системи організму. В ній містяться:

  • вітаміни групи В, А, Е, Р;
  • мінерали;
  • ефірні масла;
  • флавоноїди;
  • клітковина;
  • дубильні речовини.

Цікавим є той факт, що стевія виступає ведучим підсолоджувачем у Японії, а також входить у раціон американских солдатів.

Єдиний мінус підсолоджувача – гіркий післясмак. Але нам вдалося його усунути завдяки інноваційній технології Harmonix. Наша стевія не відрізняється від цукру і не змінює смак готових страв. До того ж вона не стає токсичною при нагріванні.

Особливості ерітрітолу

Як і стевію, ерітріт виготовляють із сировини натурального походження. Його добувають із кукурудзяних качанів шляхом ферментації вуглеводів. Також у природі він міститься в груші, сливі, дині та ще в ряді фруктів. ГМО, глютен, ароматизатори та інші добавки ми не використовуємо, тому ерітрітол Green Leaf не має протипоказань і побічних ефектів. Навпаки, його склад тільки позитивно позначається на стані здоров’я.

У 1999 році Об’єднаний Комітет Експертів з Харчових Добавок Європейського Союзу провів дослідження, в ході якого підтвердилась нешкідливість ерітрітолу. Підсолоджувач признали підходящим для всіх категорій людей і таким, який не має обмежень у споживанні.

Зовнішнім виглядом ерітрітол Green Leaf нагадує цукор – він випускається у формі білого кристалічного порошку. Після вживання залишається приємний прохолодний післясмак. Коефіцієнт солодкості ерітрітолу по відношенню до цукру складає 0,6-0,7. Це означає, що для заміни 100 г звичного продукту необхідно 120-140 г нашого підсолоджувача.

Що вибрати: стевію чи ерітріт?

Як бачите, стевія з ерітрітолом дуже схожі за своїми властивостями та впливом на організм, тому не можна говорити, що якийсь підсолоджувач із них кращий, ніж інший. Усі продукти Green Leaf:

  1. Допомагають їсти улюблені солодощі і залишатися у формі, так як не містять калорій.
  2. Дають змогу худнути без виснажливих дієт і голодування.
  3. Не здатні підвищувати рівень глюкози в крові завдяки нульовому глікемічному індексу, що робить їх ідеальними замінниками цукру для діабетиків.
  4. Дають можливість урізноманітнити дієтичне меню вагітним і жінкам, які годують грудьми, без шкоди для себе та дитини.
  5. Зміцнюють зубну емаль, попереджують появу карієсу.
  6. Допомагають залишатися красивими, тому що позитивно впливають на стан волосся, шкіри та нігтів.
  7. Можуть використовуватися як у гарячих стравах та напоях, так і в холодних, оскільки витримують високі температури, добре розчиняються у воді та не змінюють смак.
  8. Зміцнюють імунну систему, допомагають протистояти різноманітним вірусним та інфекційним захворюванням.
  9. Мають європейські сертифікати якості ISO, що іще раз доводить їх безпеку.
  10. Гіпоалергенні, завдяки чому їх можна вживати людям будь-якого віку і навіть тим, у кого є непереносимість деяких продуктів харчування.

Головна відмінність стевії та ерітріту – це післясмак. У ерітрітола він прохолодний ментоловий, у стевії – відсутній. Ще одна відмінність – солодкість продуктів. Для заміни цукру стевією підсолоджувача знадобиться така ж кількість або в 4 рази менше (залежно від концентрації), а ерітрітолу доведеться додати трішки більше.

Де купити ерітрітол і стевію?

Який підсолоджувач Green Leaf ви б не обрали, ознайомитися з ним детальніше можна у розділі «Магазин». В нашому асортименті ерітрітол і стевія представлені в різній формі випуску, фасовці та упаковці – є як рідкі екстракти у великих ємностях для виробників-кондитерів, так і невеликі зручні саше, в яких міститься одноразова доза підсолоджувача.

Щоб купити стевію або ерітрітол Green Leaf, достатньо заповнити онлайн-форму на сайті чи подзвонити за вказаними номерами телефону. Всі замовлення ми оперативно обробляємо і доставляємо у всі куточки України.

А ще ми пропонуємо можливість бесплатно отримати зразки продукції Green Leaf. Тепер пропозиція діє не лише для кондитерських підприємств, а й для всіх споживачів. Щоб скористатися нею, достатньо заповнити і відправити нам коротку анкету. Ознайомитися з умовами акції детальніше ви можете у відповідному розділі нашого сайту.

Зробіть свій вибір прямо зараз і насолоджуйтеся смаколиками з користю для здоров’я! А якщо визначитися складно, ви можете придбати набір із декількох типів підсолоджувачів і спробувати кожен із них.

Leave a Reply