IMG 7566 Scaled

Який цукрозамінник найбезпечніший?

На сьогоднішній день як ніколи гостро постає питання здорового способу життя та правильного харчування. Статистика жахає: згідно з даними, наданими ВООЗ, у світі страждають на ожиріння 1,9 млрд людей. Зайві кілограми не тільки псують фігуру та привабливий зовнішній вигляд, а можуть спровокувати серйозні захворювання, такі як цукровий діабет.

Цілком відмовитися від солодкого готові далеко не всі. Але це більше не потрібно! Ми навчилися робити корисні підсолоджувачі, з якими ви зможете насолоджуватися улюбленими солодощами та харчуватися здорово. Сьогодні є багато добавок, які можуть стати альтернативою цукру. Далі ми розберемося, які їхні види існують і який підсолоджувач найбезпечніший.

Види підсолоджувачів

Сьогодні існує безліч добавок, які можуть замінити цукор. Усі вони поділяються на дві великі групи – натуральні та синтетичні. Якщо говорити про безпечні замінники цукру, варто віддати перевагу першій категорії. Такі підсолоджувачі виготовляються з натуральних інгредієнтів та не мають у складі хімічних речовин. Зазвичай не викликають побічних реакцій та дозволені навіть дітям та вагітним, а також можуть бути відмінними замінниками цукру для діабетиків.

Друга група виготовляється шляхом хімічного синтезу. До неї входять такі популярні підсолоджувачі, як аспартам, цикламат, сахарин та інші. Назвати їх безпечними замінниками цукру складно, тому що подібні добавки здатні негативно вплинути на здоров’я. Вченими доведено, що регулярне вживання синтетичних підсолоджувачів може спровокувати розвиток захворювань нирок та злоякісних пухлин через свою токсичність.

IMG 9251 2 768x1024

Найкращий натуральний підсолоджувач

Одним із найкорисніших підсолоджувачів натурального походження є стевія. Отримують її з однойменної рослини, яку в народі називають медовою травою. У чистому вигляді стевія солодша за цукор майже в 400 разів, проте сучасні технології, які використовує Green Leaf, дозволяють робити підсолоджувачі, які за смаком ідентичні цукру або мають співвідношення 1:4 (це означає, що одна ложка стевії може замінити 4 ложки цукру). Також у виробництві ми застосовуємо інноваційну технологію Harmonix, яка допомагає нам усунути головний та єдиний недолік медової трави – гіркий післясмак.

Стевія, по суті, – це корисний, а ще й універсальний підсолоджувач. Його без побоювань можуть вживати:

  • Люди, які страждають від зайвої ваги. Стевія не містить калорій, відповідно, не тільки не додасть кілограм, а й допоможе схуднути.
  • Ті, хто слідкує за своєю фігурою. Тепер можна не відмовлятися від солодких пирогів, печива та морозива.
  • Хворі на цукровий діабет першого або другого типу. Глікемічний індекс підсолоджувача дорівнює нулю. Продукт не викликає різкого підвищення глюкози в крові та стрибків інсуліну. Відповідно загрози здоров’ю діабетика не несе.
  • Діти. Зважаючи на натуральний склад стевія дозволена навіть найменшим.
  • Вагітні та годуючі жінки. Стевія гіпоалергенна, тому майбутні та годуючі мами можуть не побоюватися за своє самопочуття та здоров’я дитини.
  • Усі, хто підтримує здоровий спосіб життя і не хоче відмовляти собі у маленьких радощах. Це найбезпечніший підсолоджувач, який підходить кожному ласуну.

А купити стевію можна прямо у нас на сайті. У розділі «Магазин» представлений широкий асортимент продукції – солодка стевія в різній фасовці, підсолоджувач з корицею та ваніллю, стевія з цукром. І наша новинка – 250-грамова баночка-стевійниця, яку можна використати не один раз.

Які ще існують безпечні підсолоджувачі?

Насправді таких продуктів існує чимало. Найбільшою популярністю користуються:

  • Ксілітол. Виглядає, як цукор, – має білий колір та кристалічну структуру. Добувається з кукурудзяних качанів і берези. Корисний для порожнини рота, оскільки запобігає розвитку шкідливих бактерій та появі карієсу.
  • Інулін. Хоч він і солодший за цукор в 10 разів, підсолоджувач має низьку калорійність і не впливає на рівень цукру в крові. Це ідеальний варіант для господарок, які захоплюються випічкою – 1 ложка інуліну замінює 1 ложку цукру. Будь-які кондитерські вироби набувають легкості та неповторної текстури.
  • Сахароза. Цей дисахарид широко поширений у природі – він міститься у цукровій тростині, у багатьох фруктах та ягодах, у цукровому буряку. Підсолоджувач розщеплюється в кишечнику на глюкозу і фруктозу і потім всмоктується в кров. Відбувається цей процес досить повільно, завдяки чому виключені інсулінові стрибки.
  • Ерітрітол. Це новий представник безпечних підсолоджувачів на українському ринку. Виготовляється з кукурудзи та виглядає, як білий гранульований порошок. Він стійкий перед високими температурами, тому використовується переважно для випікання та додавання до гарячих напоїв.

А купити еритритол можна також прямо у нас на сайті, додавши товар у «Кошик». Вибирайте безпечний підсолоджувач на свій смак і будьте здорові!