dyeta-dyukana1

Дієта Дюкана – особливості, етапи та щоденне меню

Зміст

Сьогодні дієтологами розроблена велика кількість різноманітних дієтичних раціонів, серед яких палеодієта, MIND, кето-дієта, дієта Аткінса та інші. За останні 20 років величезну популярність здобула дієта Дюкана. Вона на практиці довела свою ефективність, і принципів цього раціону дотримуються навіть такі відомі особистості, як Дженніфер Лопес, Пенелопа Крус, Карл Лагерфельд. Із нашого матеріалу ви дізнаєтеся, в чому ж полягає суть дієти, наскільки вона результативна та що можна готувати протягом тижня.

Опис дієти Дюкана: суть та основні особливості

П’єр Дюкан – французький терапевт і дієтолог, відомий розробкою у 2000 році особливого дієтичного харчування. Основні принципи базуються на раціоні первісної людини, тобто слід чергувати споживання лише м’яса та м’яса з овочами. Щоденно обов’язково:

  • з’їдати хоча б ложку вівсяних висівок;
  • випивати півтора літри води;
  • гуляти мінімум 20-30 хвилин.


Споживати можна практично необмежену кількість їжі, якщо вона входить до списку дозволених продуктів. Обмежити необхідно лише споживання вуглеводів, особливо простих.
dyeta-dyukana1

Етапи дієти

По суті, схуднення складається із 4 стадій. Кожна з них відрізняється особливостями харчування. Етапи дієти Дюкана:

  1. «Атака». Це стимулююча стадія, яка триває від 3 до 10 днів, залежно від вашої ваги. В даний період ви проводите свого роду «атаку» на жирові клітини. Дозволяються продукти з великим вмістом білка, такі як яйця, риба, мясо, знежирена молочна продукція.
  2. «Чергування» або «круїз». Може тривати декілька місяців. У перелік дозволених продуктів додаються овочі, в яких не міститься крохмаль. Чергуйте дні споживання тільки білкової їжі з днями, коли дозволені м’ясо та овочі. Чергування має певні умови: якщо ви хочете скинути менше, ніж 10 кг, харчуйтеся за схемою «1 + 1», тобто змінюйте тип раціону через день. Якщо ви намагаєтеся позбутися від 10-20 кг, застосовуйте схему «3 + 3». Для схуднення на 20-30 кг – «5 + 5». В меню дієти Дюкана можна включити цикорій, щавель, шпинат, редьку, помідори, цибулю, квасолю і т. д. Заборонені картопля, рис, сочевиця, авокадо, горох. Слід збільшити денну дозу висівок. Схему чергування можна змінити в будь-який момент.
  3. «Закріплення». Цей етап передбачає закріплення досягнутих результатів. По суті, ви поступово повертаєтеся до звичного харчування. Дозволяється з’їдати в день одну порцію фруктів (крім бананів, черешень, винограду), зрілий сир, декілька шматочків хліба. Можна двічі в тиждень з’їдати продукти з крохмалем – картоплю, маїс, горох, рис. Також раз в тиждень необхідно робити розвантажувальний день – меню передбачає харчування як на етапі «Атака». Період третього етапу залежить від того, на скільки кілограмів ви схудли. На кожен кілограм відводиться 10 днів закріплення. Наприклад, якщо ви позбулися 7 кг, стадія закріплення триває 70 діб.
  4. «Стабілізація». На цьому етапі можна повністю повертатися до звичного раціону. Але один день в тиждень все ще повинен базуватися на принципах «Атаки». До того ж щодня необхідно з’їдати мінімум 3 столові ложки вівсяних висівок.


Якщо неухильно дотримуватися всіх принципів, ви досягнете бажаного результату. П’єр Дюкан стверджує, що його дієта допомагає скинути до 5 кг за тиждень.

Що дозволено вживати на дієті П’єра Дюкана

На кожному з чотирьох етапів білкової дієти Дюкана є певні дозволені продукти. Фаза «Атака» передбачає найбільшу кількість обмежень. Оскільки цей етап спрямований на активний запуск процесу схуднення, основу раціону складають білкові продукти.

На цьому етапі дозволено їсти:

  • нежирне м’ясо (яловичину, телятину, кролятину), птицю без шкіри;
  • яйця (курячі та перепелині);
  • нирки, печінку, язик та інші субпродукти;
  • рибу (лосось, тунець, тріску, хек, минтай тощо);
  • всі морепродукти (креветки, кальмари, мідії тощо);
  • тофу і темпе;
  • вівсяні висівки;
  • нежирну молочну продукцію, але надмірно захоплюватися нею не варто.


Із напоїв, крім обов’язкових 1,5 л води, дозволені кава, трав’яний або зелений чай, нежирне молоко, газована вода, наприклад, безкалорійний «Лимонад» чи Coca-Cola Zero. Цукор в них додавати не можна, але дозволено вживати натуральні підсолоджувачі, такі як стевія та
ерітрітол Green Leaf.

На другому етапі дієти Дюкана меню розширюється. Під час «Чергування» до дозволених продуктів із першої стадії можна додати:

  • некрохмалисті овочі – перець, огірки, баклажани, помідори, ріпу, буряк, моркву;
  • листову зелень – капусту, шпинат, салат;
  • іншу зелень – цибулю-порій, цибулю-шалот, сельдерей;
  • гриби, які надають ситості;
  • стручкову зелену квасолю.


Напої залишаються такими ж, але в воду іноді дозволяється додавати м’яту, лимон чи мед.

Третя стадія характеризується поступовим поверненням до звичного харчування, тому список дозволених продуктів значно розширюється. В фазі «Закріплення» в меню можуть бути присутні:

  • печеня зі свинини, баранини, шинки;
  • фрукти – ягоди, дині та інші;
  • хліб – допустимо з’їдати кілька скибок цільнозернового продукту;
  • картопля, макарони, рис, кукурудза (в обмежених кількостях);
  • нежирний сир.


На цьому етапі можна вживати алкоголь (якісне вино), але не перевищувати добову дозу. Дозволено не більше одного келиха на добу.

Планування меню останньої фази «Стабілізація» має відбуватися з урахуванням продуктів із попереднього етапу. Так само влаштовуйте раз на тиждень розвантажувальний білковий день, пам’ятайте про висівки і воду, а також більше рухайтеся – фізична активність сприяє якнайшвидшому закріпленню досягнутих результатів.

671

Меню дієти Дюкана: раціон для кожного етапу

Як ви вже знаєте, кожен етап дієти Дюкана має свої тонкощі складання меню. Щоб харчування було не тільки корисним, але й смачним та різноманітним, варто планувати раціон заздалегідь. Пропонуємо вашій увазі цікаві та прості рецепти правильного харчування, які можуть стати основою вашого персонального меню для кожної стадії дієти.

Що їсти на дієті під час першого етапу «Атака»

Понеділок

  • сніданок: відварене яйце, яловичина гриль;
  • перекус: слабосолений лосось;
  • обід: паштет із печінки індички;
  • підвечірок: знежирений сир зі стевією Green Leaf;
  • вечеря: запечене куряче філе зі спеціями.


Яловичина багата на залізо та білок, що підтримує м’язову масу. Такий сніданок створить сильну білкову базу для початку дня, а слабосолений лосось і паштет із печінки індички дадуть організму важливі амінокислоти та мінерали. Куряче філе є чудовим завершенням дня, адже не перевантажить організм перед сном.

Вівторок

  • сніданок: пісний стейк з нежирного м’яса та креветки;
  • перекус: желе зі стевією Green Leaf;
  • обід: бульйон з м’ясом курчати та локшиною ширатакі;
  • підвечірок: парові котлети з індички;
  • вечеря: відварені яйця та знежирений сир.


Стейк з нежирного м’яса та креветки на сніданок дають потужний заряд енергії. Бульйон з курчати – легка, але ситна страва, яка легко засвоюється, а парові котлети з індички та яйця з сиром забезпечать додаткову порцію білка. 

Середа

  • сніданок: омлет (1 яйце ціле, інші – лише білкова частина);
  • перекус: хлібець з нежирним сиром;
  • обід: риба на пару зі спеціями, знежирений сир;
  • підвечірок: йогурт з висівками та ванільною стевією;
  • вечеря: смажена курка без кісток і шкіри.


Омлет з білків та риба на пару з сиром забезпечують норму білка для підтримки ситості, а смажена нежирна птиця без шкіри – легкий білковий прийом їжі ввечері.

Четвер

  • сніданок: нежирний сир з додаванням вівсяних висівок та стевії з корицею;
  • перекус: ряжанка;
  • обід: курячі котлети;
  • підвечірок: мідії у молочно-гірчичному соусі;
  • вечеря: запечена риба.


Меню цього дня поєднує кисломолочні продукти та морепродукти. Сир з висівками та стевією на сніданок забезпечить організм клітковиною та кальцієм, а ряжанка та мідії – корисними бактеріями для травної системи. 

П’ятниця

  • сніданок: стейк з індички з розмарином;
  • перекус: кефір;
  • обід: суп з морепродуктами;
  • підвечірок: омлет, паштет з печінки;
  • вечеря: млинець з висівок із сиром та солодкою стевією Green Leaf.


Стейк з індички та суп з морепродуктами містять білок для забезпечення енергії, а млинець з висівок із сиром – смачний десерт, що підходить для цього етапу
меню дієти для схуднення.

Субота

  • сніданок: сирники з ванільною стевією;
  • перекус: каша з вівсяних висівок;
  • обід: яловичі котлети на пару;
  • підвечірок: тушковані морепродукти;
  • вечеря: запечені курячі гомілки без шкіри.


Сирники з ванільною стевією – смачний десерт без цукру, що чудово підходить для збереження низького рівня вуглеводів. Яловичі котлети та морепродукти забезпечують високий рівень білка, що сприяє відновленню м’язів і підтримці обміну речовин. Запечені курячі гомілки без шкіри завершують день корисними білками.

Неділя

  • сніданок: тефтелі з курячого м’яса;
  • перекус: сир з ванільною стевією;
  • обід: суп із червоної риби;
  • підвечірок: креветки зі шматочками часнику;
  • вечеря: білковий омлет із шинкою.


Суп з червоної риби – багатий омега-3 жирними кислотами, які підтримують серце та мозок. А креветки з часником і білковий омлет із шинкою – чудовий варіант для збереження балансу між білками та корисними жирами.

Дієтичне харчування меню другого етапу «Чергування»

Понеділок

  • сніданок: яєчня, овочевий салат;
  • перекус: грецький йогурт з висівками та стевією;
  • обід: запечене філе лосося з броколі;
  • підвечірок: млинці з висівок і яйця;
  • вечеря: суп на овочевому бульйоні, шматочки шинки.


Меню цього дня
низьковуглеводної дієти містить чудове поєднання білків і овочів для насичення. Лосось з броколі – відмінне джерело омега-3 жирних кислот та вітаміну C. Млинці з висівок допоможуть вжити достатню кількість клітковини.

Вівторок

  • сніданок: пиріг із сирним тістом з еритрітолом Green Leaf;
  • перекус: подрібнена морква;
  • обід: курячий суп із зеленню;
  • підвечірок: ряжанка;
  • вечеря: запечений тунець.


Пиріг із сирним тістом і ерітрітолом – смачний десерт без цукру. Курячий суп із зеленню містить вітаміни та мінерали, а ряжанка є джерелом корисних бактерій для травної системи.

Середа

  • сніданок: омлет з помідорами;
  • перекус: холодець з будь-якого м’яса;
  • обід: рибні котлети по-київськи;
  • підвечірок: йогурт з висівками та стевією;
  • вечеря: куряче філе на пару.


Омлет з помідорами – легкий, але поживний сніданок, багатий на вітаміни. Рибні котлети по-київськи містять білок та омега-3 жирні кислоти. 

Четвер

  • сніданок: знежирений сир з ванільною стевією;
  • перекус: коржик з вівсяних висівок;
  • обід: курка гриль на подушці з зелені, вінегрет;
  • підвечірок: пиріг з будь-якої риби;
  • вечеря: фрикадельки з телятини.


Знежирений сир з ванільною стевією на сніданок забезпечить норму кальцію та білка. Курка гриль з вінегретом – відмінне поєднання для отримання білка й клітковини. 

П’ятниця

  • сніданок: паштет з печінки;
  • перекус: молочний пудинг із солодкою стевією Green Leaf;
  • обід: суп з морепродуктів, салат зі свіжих овочів;
  • підвечірок: омлет із шинкою;
  • вечеря: відварене куряче філе.


Паштет з печінки – джерело заліза й вітамінів, а омлет із шинкою забезпечить білками для відновлення після фізичних навантажень.

Субота

  • сніданок: білковий омлет з додаванням нежирного молока;
  • перекус: вівсяні коржики;
  • обід: ростбіф і суп з яйцями;
  • підвечірок: сирники зі знежиреного йогурту зі стевією;
  • вечеря: запечений лосось.


Ростбіф і суп з яйцями забезпечують достатню кількість білка й енергії, а запечений лосось містить омега-3 жирні кислоти, важливі для здоров’я серця.

Неділя

  • сніданок: салат з морепродуктів зі стручковою квасолею;
  • перекус: дієтичне желе з додаванням ерітрітолу Green Leaf;
  • обід: котлети на пару з риби;
  • підвечірок: варені курячі яйця;
  • вечеря: запечена перепілка.


Салат з морепродуктів із квасолею – чудове джерело білка й клітковини. Котлети з риби на пару забезпечать високий вміст білка без зайвих жирів. Перепілка на вечерю – смачний і корисний білковий варіант.

Меню третього етапу дієти «Закріплення»

Понеділок

  • сніданок: омлет зі шпинатом;
  • перекус: запечене яблуко;
  • обід: тефтелі з індички з овочами;
  • підвечірок: сир з висівками з додаванням стевії з корицею;
  • вечеря: відварене м’ясо.


Омлет зі шпинатом – чудове джерело білка та вітамінів. Запечені яблука – низькокалорійний десерт з пектином, що підтримує травлення. Тефтелі з індички з овочами насичують білком з мінімумом жирів. А сир з висівками та корицею допомагає покращити травлення завдяки наявності клітковини.

Вівторок

  • сніданок: рисова каша на молоці з яблуком та стевією Green Leaf;
  • перекус: варені яйця;
  • обід: сендвіч з індичкою на двох шматочках цільнозернового хліба;
  • підвечірок: запіканка з овочів;
  • вечеря: солянка.


Рисова каша з яблуком і стевією – смачний сніданок з допустимою кількістю вуглеводів, а сендвіч з індичкою та цільнозерновим хлібом забезпечує організм білком і клітковиною. 

Середа

  • сніданок: млинці з кабачків;
  • перекус: кефір;
  • обід: рибна юшка, шматочок цільнозернового хліба з висівками;
  • підвечірок: запіканка з ягодами з додаванням ерітрітолу;
  • вечеря: курячі котлети.


Млинці з кабачків – низькокалорійний сніданок з високим вмістом клітковини, а рибна юшка з цільнозерновим хлібом містить білок і омега-3. 

Четвер

  • сніданок: омлет з помідорами;
  • перекус: фруктовий нежирний йогурт зі стевією;
  • обід: суп з курячим філе;
  • підвечірок: млинці з висівками з сиром та зеленню;
  • вечеря: запечена риба з овочевим рагу.


Омлет з помідорами – легка та багата білком їжа для сніданку. Суп з курячим філе містить білок і важливі мікроелементи, а запечена риба з овочевим рагу – корисна вечеря з мінімумом жирів.

П’ятниця

  • сніданок: сирні млинці з додаванням ерітрітолу;
  • перекус: яблуко або груша;
  • обід: курячі тефтелі, салат з овочів;
  • підвечірок: макарони з твердих сортів пшениці з нежирним сиром;
  • вечеря: рагу з капусти зі свининою.


Сирні млинці з ерітрітолом – смачний сніданок з мінімумом калорій. Курячі тефтелі з овочами забезпечують норму білка, а салат з овочів містить клітковину та вітаміни. Рагу з капусти зі свининою – ситна страва без надлишку жирів.

Субота

  • сніданок: яєчня з шинкою;
  • перекус: хлібці з висівок;
  • обід: м’ясо у фользі;
  • підвечірок: сирники з ванільною стевією від Green Leaf;
  • вечеря: запечена сьомга.


Яєчня з шинкою багата на білок та корисні жири, а м’ясо у фользі з овочами забезпечує клітковину. Запечена сьомга – джерело омега-3 жирних кислот для здоров’я серця.

Неділя

  • сніданок: сирна запіканка з ерітрітолом;
  • перекус: жменя ягід;
  • обід: смажена на грилі свинина з цукіні;
  • підвечірок: варені курячі яйця;
  • вечеря: суп-пюре з шампіньйонів.


Сирна запіканка з ерітрітолом – хороший варіант для сніданку з низьким вмістом цукру. Смажена свинина з цукіні – м’ясо з овочами, багате білком, а шампіньйони в супі-пюре корисні для травлення.

Що готувати на етапі «Стабілізація»

Понеділок

  • сніданок: сирна запіканка з додаванням ерітрітолу;
  • перекус: сир з цільнозерновим хлібцем;
  • обід: відварена телятина, грецький салат;
  • підвечірок: сирники з ягідним соусом;
  • вечеря: стейк з лосося зі спаржею.


Телятина з грецьким салатом забезпечують білок і клітковину, а сирники з ягідним соусом стануть додатковим джерелом кальцію. Стейк з лосося і спаржею – ідеальна вечеря, багата на омега-3 і вітаміни.

Вівторок

  • сніданок: омлет з помідорами;
  • перекус: салат зі свіжих овочів;
  • обід: курячий суп з локшиною з твердих сортів пшениці;
  • підвечірок: йогурт з висівками, в який можна додати солодку стевію Green Leaf;
  • вечеря: салат з морепродуктів з овочами.


Омлет з помідорами – чудове джерело білка та вітамінів, а салат зі свіжих овочів містить клітковину і корисні мікроелементи. Салат з морепродуктів з овочами – легка, багата на білок вечеря.

Середа

  • сніданок: кекс із сирним прошарком з ерітрітолом;
  • перекус: кефір;
  • обід: рибний суп, скибка мультизлакового хліба;
  • підвечірок: жменя ягід;
  • вечеря: запечена курка з овочами.


Рибний суп з мультизлаковим хлібом на обід забезпечить організм білком. Ягідний перекус додасть антиоксидантів, а запечена курка з овочами на вечерю – клітковини.

Четвер

  • сніданок: відварене м’ясо індички;
  • перекус: сир з ягодами з додаванням стевії;
  • обід: рибні котлети з овочами гриль;
  • підвечірок: варені яйця;
  • вечеря: куряча грудка, тушкована у власному соку.


М’ясо індички – пісне джерело білка, а сир з ягодами та стевією – легкий перекус з кальцієм. Рибні котлети з овочами гриль – джерело білка та клітковини. 

П’ятниця

  • сніданок: яєчня з овочами;
  • перекус: запечені яблука;
  • обід: суп-пюре з грибів, скибка цільнозернового хліба;
  • підвечірок: млинці з висівок із фруктовим пюре з додаванням стевії;
  • вечеря: ягідний пиріг з ерітрітолом.


Яєчня з овочами – відмінне джерело білка та вітамінів групи B для енергії. Суп-пюре з грибів забезпечує клітковину та мікроелементи. Ягідний пиріг з ерітрітолом – чудова альтернатива звичним солодощам без зайвих калорій.

Субота

  • сніданок: сирники з ванільною стевією;
  • перекус: ряжанка;
  • обід: відварена яловичина;
  • підвечірок: яєчня, декілька хлібців;
  • вечеря: рибні котлети на пару.


Сирники з ванільною стевією – відмінне джерело білка і кальцію без додаткового цукру. Ряжанка містить корисні пробіотики для здоров’я кишківника. Яєчня з хлібцями багата на білок і здорові жири. Рибні котлети забезпечують норму омега-3 жирних кислот для серцево-судинної системи.

Неділя

  • сніданок: вівсяна каша з сухофруктами зі стевією Green Leaf;
  • перекус: груша або інший фрукт;
  • обід: тефтелі з курячого філе з тушкованою капустою;
  • підвечірок: млинці з кабачків;
  • вечеря: яловичина, тушкована зі стручковою квасолею.


Вівсяна каша з сухофруктами та стевією – ідеальний початок дня для підтримання енергії та ситості завдяки клітковині. Тефтелі з курячого філе та тушкована капуста є джерелом білка та клітковини, що сприяє травленню. Яловичина з квасолею забезпечує організм залізом і омега-3.

Що можна їсти на дієті Дюкана: поради для приготування

Для приготування стейка без зайвого жиру, але зі збереженням його соковитості дайте м’ясу постояти за кімнатної температури близько 20 хвилин. Смажте стейк на розігрітій сковороді з антипригарним покриттям або на грилі. Для урізноманітнення смаку використовуйте спеції та прянощі, а для збереження соковитості – накрийте стейк фольгою після приготування. Також використовуйте термометри для м’яса.

Щоб омлет був не жирним, готуйте його на водяній бані або на сковороді з антипригарним покриттям. Щоб знизити вміст жирів, з частини яєць приберіть жовтки, залишаючи лише білок. Молочні продукти (знежирені) є відмінним джерелом білка та кальцію, але з мінімумом жирів, що робить їх ідеальними для низькокалорійного харчування. Вони сприяють зміцненню кісток та підтримці м’язової маси. Додавайте зелень і некрохмалисті овочі, щоб збільшити вміст клітковини у страві.

Підтримання водного балансу є надзвичайно важливим для належного функціонування організму, особливо під час дієт, оскільки вживання достатньої кількості води сприяє обміну речовин, зменшує відчуття голоду і допомагає виводити токсини.

Ефективність дієти Дюкана – переваги і недоліки

Дієту Дюкана можна назвати низькокалорійною та високобілковою. Її результативність пояснюється тим, що подібний раціон не дозволить переїсти та перевищити денну норму калорій завдяки відсутності в меню простих вуглеводів. Навпаки, ви станете їсти менше, тому що білок знижує вироблення гормону греліну, який викликає почуття голоду. Відчуття ситості триває довше, і вам просто не захочеться часто перекушувати протягом дня. Крім того, білкова їжа прискорює метаболізм, на відміну від вуглеводів та жирів.
Серед основних переваг дієтичного раціону виділяють такі моменти:

  • прості та зрозумілі принципи;
  • грамотно продумані 4 фази;
  • досить висока ефективність;
  • відсутність обмежень у вживанні дозволених продуктів;
  • немає потреби розробляти складні меню;
  • їсти можна у будь-який час доби;
  • швидка втрата перших кілограмів;
  • різноманітність меню за рахунок невеликої кількості обмежень;
  • можна споживати десерти з натуральними підсолоджувачами;
  • якщо після виходу з дієти проводити раз на тиждень розвантажувальний білковий день, результат закріпиться і скинута вага не повернеться;
  • разом із зайвими кілограмами «йде» і целюліт.


Головний недолік дотримання дієти П’єра Дюкана – мала кількість клітковини, яка надзвичайно важлива для здорової перистальтики. Вівсяних висівок, обов’язкових до вживання щодня, недостатньо. Інші продукти, що містять клітковину, наприклад, горіхи або авокадо, розробник дієтичного раціону не рекомендує вживати, оскільки вважає їх занадто жирними та калорійними.
До мінусів дієти Дюкана відносять і деякі можливі побічні ефекти, які зазвичай зникають самі після виходу з дієти:

  • дефіцит певних вітамінів (С, групи В) та мікроелементів;
  • втрату еластичності шкірними покривами;
  • часті запаморочення, слабкість, втому через незбалансованість раціону;
  • збої у роботі кишечника;
  • неприємний запах із рота на перших двох етапах дієти;
  • погіршення розумових здібностей;
  • збій менструального циклу.


Якщо ви не готові зіткнутися з такими проявами, від дотримання дієти Дюкана краще відмовитись.

Чому стевія Green Leaf дозволена при дієті Дюкана

Всі етапи дієти Дюкана не передбачають відмову від солодощів. Їх можна готувати хоч щодня, головне – підібрати правильні інгредієнти. Купити стевію та ерітрітол Green Leaf варто для використання у щоденному меню, тому що наша продукція повністю натуральна та не містить калорій. Завдяки своєму складу підсолоджувачі Green Leaf ніяк не можуть нашкодити організму і приносять виключно користь:

  • приводять до норми артеріальний тиск;
  • допомагають контролювати рівень глюкози у крові;
  • не викликають алергічних реакцій;
  • зміцнюють зуби, волосся, нігті;
  • роблять більш пружними шкірні покриви;
  • надають сил та енергії, знімають втому;
  • зміцнюють імунну систему;
  • додають еластичності стінкам судин;
  • сприятливо впливають на систему травлення;
  • стимулюють розумову діяльність;
  • сприяють виробленню серотоніну («гормону щастя»).


Траву стевію, названу в народі медовою за її солодкість, використовували з давніх-давен. Ще індіанці племені гуарані вживали рослину в їжу, а також застосовували в медичних цілях. Вона рятувала від коліків, печії, сприяла якнайшвидшому загоєнню подряпин та опіків. А наприкінці минулого століття користь натуральних підсолоджувачів на основі листків цієї трави змогли оцінити люди у всьому світі. Стевію полюбили споживачі, і вона не втрачає популярності.

Солодка стевія Green Leaf містить у складі величезну кількість корисних елементів, якими насичує організм. Дослідження показали, що регулярне вживання наших підсолоджувачів здатне запобігти розвитку пухлинних утворень. Наприклад, ризик розвитку раку підшлункової залози знижується на 23%.

Наші стевія та ерітрітол відмінно підходять для додавання у випічку, йогурти, чай чи каву, соуси, морси та інші солодкі страви й напої. Ерітрітол має приємний охолоджуючий післясмак, а стевія не має ніякого, оскільки при виготовленні підсолоджувача ми застосовуємо інноваційну технологію Harmonix. Наша продукція точно не зробить смак ваших страв гіршим – він залишиться таким самим, як і при використанні цукру, але їжа стане набагато кориснішою.

Замовляйте наш корисний підсолоджувач прямо зараз, і ваше життя стане солодшим. Ми дбаємо про зручність наших клієнтів, тому передбачили різноманітні способи оформлення замовлень та оплати. Актуальні ціни на продукцію можна дізнатися в розділі «Магазин» або у менеджера. Також на нашому сайті представлений короткий опис кожного продукту та інформація про акції і знижки. А якщо у вас залишилися питання, зв’яжіться з нашим консультантом, і він із задоволенням відповість на них.

Популярні запитання:

Що можна їсти при білковій дієті Дюкана?

Білкова дієта Дюкана передбачає споживання в першу чергу продуктів з великим вмістом білків. До їх переліку входять:

  • пісне м’ясо у відвареному, запеченому або тушкованому вигляді (птиця, яловичина, телятина, кролятина, конина);
  • субпродукти (язик, печінка, нирки);
  • морепродукти;
  • будь-яка риба;
  • шинка з курки чи індички;
  • висівки.


Ці продукти повинні бути основою меню. Крім того, можна вживати соєві продукти, нежирну молочну продукцію, яйця. Можна урізноманітнити раціон солодощами з додаванням натуральних підсолоджувачів – стевії та ерітрітолу Green Leaf.

Як схуднути на дієті Дюкана?

Щоб дієта принесла бажаний результат, слід дотримуватися її принципів. Період дотримання дієтичного раціону тривалий, але ефективність досить висока. Щоб схуднути на дієті Дюкана, необхідно відмовитись від їжі з високим вмістом вуглеводів. Основу меню мають становити білки. Дозволяється балувати себе випічкою та іншими солодкими стравами, в які замість цукру додаються підсолоджувачі стевія та ерітрітол Green Leaf.

Скільки днів «Атаки» при дієті Дюкана?

Етап «Атака» – це перша стадія дієти Дюкана, яка допомагає правильно перейти на необхідний раціон. Його тривалість залежить виключно від кількості кілограмів, які ви хочете скинути:

  • до 10 кг – 3 дні;
  • 10-20 кг – 3-5 днів;
  • 20-30 кг – 5-10 днів;
  • більше 30 кг – 10 днів.


Тобто фаза «Атака» може тривати від 3 до 10 діб.

Скільки овочів можна їсти на дієті Дюкана?

При дотриманні дієти Дюкана овочі дозволені, починаючи з другого етапу – «Чергування». Він передбачає чергування білкових днів із білково-овочевими. У першому випадку вживання овочів виключено, у другому – вони повинні становити близько 60% денного раціону.

Ця стаття має інформаційний характер. Перш ніж вживати той чи інший продукт, проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем або дієтологом.

Популярні товари

Залишити відповідь

Безкоштовна доставка від 700 грн