Хто не любить морозива? З настанням теплого сезону воно стає ще актуальнішим, адже в спеку так хочеться чогось освіжного та смачного. Однак магазинні варіанти часто містять штучні добавки, барвники та велику кількість цукру. Якщо ж ви хочете отримати 100 % натуральний продукт, найкращий варіант – приготувати морозиво в домашніх умовах.
Домашнє морозиво відкриває простір для експериментів зі смаками. А головне – приготування займає мінімум часу та зусиль, якщо використовувати спеціальні суміші для морозива від Green Leaf. У цій статті ми розповімо про переваги цього приготованого власноруч десерту, пояснимо, як зробити морозиво вдома, та поділимось домашнього морозива рецептом.
Переваги домашнього морозива
Домашнє морозиво є прекрасною альтернативою магазинному. Ви самі вибираєте інгредієнти, регулюєте рівень солодкості та не використовуєте штучних добавок. А з сумішшю для морозива від Green Leaf приготування не потребує ніяких спеціальних навичок.
Основними причинами, чому варто готувати морозиво в домашніх умовах, зокрема, є:
- натуральний склад без барвників, консервантів і штучних ароматизаторів і лише якісні інгредієнти;
- легке приготування, яке не потребує великих затрат часу;
- користь, адже ви можете приготувати морозиво без цукру, за потреби без лактози та з мінімальним вмістом жиру;
- економічність, адже домашнє морозиво часто дешевше за якісні магазинні аналоги;
- можливість додавання будь-яких інгредієнтів, наприклад фруктів, горіхів, шоколаду, що допомагає створити унікальні рецепти.
Як приготувати морозиво вдома
Готувати морозиво в домашніх умовах можна різними способами, але найзручніший варіант – купити суміш для морозива. Готові суміші мають збалансований склад і дозволяють отримати ніжну текстуру та насичений смак без зайвих зусиль. Щоб приготувати смачний десерт, достатньо просто змішати суміш зі звичайним або рослинним охолодженим молоком, збити міксером і залишити в морозильній камері на декілька годин.
У сумішах для морозива від Green Leaf немає цукру, їх солодкість забезпечує стевія – натуральний підсолоджувач. У складі цих сумішей є шматочки сублімованих фруктів, тож ви можете вибрати різні смаки, наприклад з манго, вишнею чи малиною.
Рецепт морозива пломбір у лимонних чашечках
Якщо хочеться чогось цікавого з кислинкою, приготуйте натуральний лимонний пломбір. Він має освіжний смак і принесе не лише насолоду, а й користь для вашого організму. Готувати дуже просто, а результат виходить ефектним.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- 500 мл вершків 33 % жирності;
- 250 мл згущеного молока без цукру;
- 7-8 лимонів;
- цедра 1 лимона.
Спосіб приготування максимально легкий, лише виконайте ці кроки:
- Зріжте верхівки лимонів і ложкою вийміть м’якоть.
- Підготовлені лимонні чашечки поставте в морозилку на 20 хвилин.
- Збийте охолоджені вершки міксером до стабільних піків.
- Додайте згущене молоко, цедру та ще раз збийте.
- Розлийте масу в лимонні чашечки та залиште в морозильній камері на 4 години.
Якщо ж ви прихильник більш традиційної подачі, можна просто залити масу в ємність, заморозити її та вже потім формувати кульки ложкою для морозива. Для цього способу приготування тримайте масу в морозилці близько 6 годин.
Суміші для морозива від Green Leaf – без цукру та лактози
Готувати морозиво в домашніх умовах з вершків – це просто, цікаво та корисно. Суміші для морозива Green Leaf чудово підійдуть для людей, які стежать за своєю фігурою, дотримуються здорового харчування чи спеціальної дієти або просто хочуть насолоджуватися солодким десертом без зайвого цукру. Вони виготовляються на основі кокосових вершків та доповнені шматочками сублімованих ягід і фруктів, що забезпечує приємний смак та аромат.
З Green Leaf ви легко зможете приготувати морозиво вдома без зусиль, а результат обов’язково потішить вас і ваших близьких.
Ця стаття має інформаційний характер. Перш ніж вживати той чи інший продукт, проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем або дієтологом.