2

Стевія при інсулінорезистентності

Останні десятиліття весь цивілізований світ страждає від діабету та стану, що йому передує — переддіабету або інсулінорезистентності. Це порушення вуглеводного обміну, коли клітини організму стають менш чутливими до гормону інсуліну, що призводить до підвищення рівня цукру (глюкози) в крові (вище верхньої межі норми). Це може статися, зокрема, й через надмірне споживання цукру.

Резистентність до інсуліну може спричинити розвиток діабету 2 типу, а також інших серйозних захворювань. На жаль, останнім часом інсулінорезистентність «молодшає», її зараз виявляють навіть у дітей. Однією з причин цього є вживання різних солодощів та інших продуктів, які містять цукор і мають високий глікемічний індекс.  Якщо інсулінорезистентність чи діабет вже діагностовані, варто вживати продукти з низьким глікемічним навантаженням і вибирати для себе підсолоджувачі, які не підвищують рівень цукру в крові. Для тих, хто розібрався з впливом цукру на організм і наслідками цукрової залежності, підсолоджувачі можуть стати здоровою альтернативою.

Як вибирати підсолоджувачі при інсулінорезистентності

Для правильного підбору цукрозамінників варто звертати увагу передусім на їх глікемічний індекс (ГІ) — показник, який відображає, як швидко певний продукт підвищує рівень глюкози в крові після його вживання.

ГІ вимірюється за шкалою від 0 до 100. Продукти з високим ГІ (70-80), як-от  цукор, рис, випічка, згущене молоко з цукром тощо, швидко засвоюються й підвищують рівень цукру в крові. Продукти з середнім ГІ (55-69), як-от вівсянка, картопля, кус-кус тощо, роблять це помірно, а продукти з низьким ГІ (54 і нижче), як-от хліб соєвий, гречка, булгур, засвоюються повільно, тож речовини всмоктуються в кров і не спричиняють підвищення або стрибків цукру.

Отже, у разі інсулінорезистентності важливо  виключити передусім столовий цукор,  замінивши його на натуральний підсолоджувач, і вибирати продукти з низьким глікемічним індексом.

Безпечні натуральні підсолоджувачі та їх переваги

Цукрозамінники існують натуральні й синтетичні. Ми не будемо зупинятися на синтетичних, оскільки вони не мають користі для здоров’я, натомість зосередимося на натуральних цукрозамінниках, які позитивно впливають на організм та самопочуття.

Найбільш поширеним натуральним цукрозамінником є стевія — підсолоджувач, який виробляється з однойменної солодкої рослини з цілющими властивостями родом із Південної Америки. Замінник цукру стевія не містить калорій і має нульовий глікемічний індекс. Це означає, що вона не підвищує рівень цукру в крові. Ба більше, велика кількість досліджень, проведених протягом останніх 30 років, показують, що вживання стевії в помірному дозуванні, затвердженому лікарем, навіть допомагає знижувати рівень цукру в крові й поліпшити чутливість до інсуліну. Тобто стевію можна вважати оптимальним підсолоджувачем для людей з інсулінорезистентністю.

У нас ви можете придбати Солодку Стевію GREEN LEAF, яка завдяки інноваційній технології очищення не має гіркого посмаку, тому стане ідеальним замінником цукру під час приготування смаколиків.

Крім стевії, в нашому асортименті є й інші підсолоджувачі, які також можна вживати у разі резистентності до інсуліну. Йдеться про натуральні підсолоджувачі ерітрітол і монк фрут.

Ерітрітол зустрічається в деяких фруктах і ферментованих продуктах. Він не впливає на рівень цукру (глюкози) в крові й інсуліну. Ерітрітол легко засвоюється організмом, не має жодного впливу на метаболізм і виводиться нирками без зміни.

Monk fruit (архат, монах фрукт) — це ще один природний підсолоджувач, який отримують із плодів, що ростуть у Південно-Східній Азії. Як і стевія, монк фрут не містить калорій і має нульовий глікемічний індекс, тобто також забезпечує солодкий смак їжі без впливу на рівень цукру в крові, тож може вживатися при інсулінорезистентності.

Підсумуємо переваги натуральних підсолоджувачів:

  • легке засвоєння організмом;
  • 0 калорій;
  • 0 глікемічний індекс — не збільшують рівень цукру (глюкози) в крові;
  • не впливають на рівень інсуліну.

 

Вибирайте для себе якісні та безпечні  натуральні підсолоджувачі, щоб не відмовлятися від улюблених смаколиків, випічки та десертів, які можуть бути корисними для вашого здоров`я й гарного самопочуття.

Асортимент безпечних та корисних солодощів і цукрозамінників GREEN LEAF

У нашому інтернет-магазині ви можете придбати натуральні підсолоджувачі Солодку Стевію, Ерітрітол і Монк фрут GREEN LEAF та продукцію, створену на їх основі, які допоможуть вам підтримувати здоровий спосіб життя.

Всі наші корисні солодощі підсолоджені Солодкою Стевією GREEN LEAF, зокрема суміші для морозива без цукру та безглютенові суміші для випічки без цукру, які до того ж містять корисні харчові волокна, тому рекомендуються для дієтичного раціону. З нашою продукцією можна швидко і легко приготувати  натуральні солодощі для дітей та дорослих у домашніх умовах, щоб потішити близьких смаколиками без жодних штучних або небезпечних домішок.

Радимо звернути увагу на категорію «Набори», де ми зібрали для вас пропозиції за вигідною ціною.  Також за умови замовлення на суму від 700 грн доставка Новою поштою здійснюється безкоштовно. Замовлення, оформлені до 16:00, відправляються у той самий день.

Вибирайте для себе тільки якісні та натуральні продукти, які принесуть користь здоров’ю, — замовляйте корисні солодощі без цукру та натуральні цукрозамінники з оперативною доставкою по Україні.

Популярні товари

Залишити відповідь

Безкоштовна доставка від 700 грн