продукція Green Leaf

Стевія – справжня солодка революція

Green Leaf – за правильне харчування! Ми любимо наших покупців, тому представляємо якісний підсолоджувач натурального походження – солодку стевію. Це здорова альтернатива цукру, яка безпечна для здоров’я та підходить абсолютно всім. У виробництві використовуємо лише сучасні технології та контролюємо повністю весь процес – від вибору сировини до відправки продукції споживачеві. Тому наша солодка стевія відповідає всім стандартам якості та безпеки. Продукцію Green Leaf можна використовувати навіть дітям і вагітним, а ще вона стане чудовим замінником цукру для діабетиків. Численні дослідження шкоди та користі цукрозамінника (а точніше – підсолоджувача) підтвердили, що стевія сприятливо впливає на здоров’я і не чинить побічних ефектів.

Походження стевії

Стевія – це рослина із сімейства Айстрових. Спочатку вона використовувалася у своєму первинному вигляді, а потім із неї навчилися робити підсолоджувач. У народі стевію назвали медовою травою завдяки її солодким властивостям. Протягом тисячоліть рослина використовувалася племенами, що проживали на території сучасної Бразилії та Парагваю. Першим його досліджував ботанік Петрус Стевус. На честь нього рослина і дістала свою назву. Потім трава привернула увагу швейцарця Бертоні. Він доповнив дослідження, а також зумів дізнатися про лікувальні властивості рослини. Виявляється, корінні жителі широко застосовували її:

  • для лікування печії;
  • при кольках;
  • при захворюваннях ШКТ та нирок;
  • після опіків.

Однак справжня революція сталася, коли стевію почали використовувати як підсолоджувач. Із 1971 року стевія знайшла своє застосування в Японії. Місцеві виробники оцінили корисні якості трави і почали додавати її в багато солодких страв, напоїв і соусів. У США та Європі підсолоджувач затвердили для використання у напоях лише у 2008 та 2011 роках відповідно. На території країн СНД стевія з’явилася набагато раніше. І хоч у багатьох людей спочатку добавка викликала недовіру, сьогодні у корисності солодкої стевії ніхто не сумнівається.

стевія

 

Корисні властивості підсолоджувача

Стевія солодша за цукор приблизно в 250-350 разів. Такий ефект забезпечують стевіолглікозиди, що містяться у листі трави. Для виробництва підсолоджувачів із рослини добувають екстракт і роблять порошок. Застосування інноваційних технологій дозволяє надавати йому солодкого смаку, як у цукру, тому наша стевія не відрізняється від звичного продукту. Відповідно, всі страви та напої, приготовані з додаванням підсолоджувача, зберігають свій смак.

Незважаючи на солодкий смак, стевія не має калорій і має нульовий глікемічний індекс. Це означає, що вона стає хорошим помічником у схудненні та дозволена до вживання діабетикам із будь-яким типом захворювання. Завдяки нашій солодкій стевії більше не потрібно відмовлятися від улюблених солодощів – продукти з її додаванням не завдадуть шкоди організму і не додадуть зайвих кілограмів. Купити стевію – означає зробити величезний внесок у себе та своє здоров’я.

Листя стевії містить:

  • вітаміни А, В, С, РР;
  • ефірні масла;
  • антиоксиданти;
  • елементи селену, кальцію, магнію, фосфору, хрому, калію, цинку;
  • флавоноїди.

Завдяки такому багатому складу стевія здатна не лише з користю замінювати цукор, а й запобігати утворенню злоякісних пухлин. За даними досліджень, підсолоджувач знижує ризик розвитку раку підшлункової залози на 23%.

Також вчені підтвердили, що солодка стевія корисна не лише у дієтології. Вона рекомендована для вживання при частому підвищенні артеріального тиску, порушеному метаболізмі. Підсолоджувач добре очищає організм від токсинів, покращує кислотно-лужний баланс. Крім того, його вживання сприятливо позначається на стані зубів та порожнини рота – стевія не тільки не викликає карієс, запобігаючи розвитку бактерій, а й зміцнює емаль, відбілює зуби.

Знайшла стевія застосування і в косметології. Завдяки своєму складу трава здатна уповільнити старіння, що сприятливо впливає на стан нігтів, волосся і шкіри. А ще вона допомагає відновити сили після трудового дня та фізичних навантажень.

У кулінарії можливості використання стевії Green Leaf практично безмежні – її додають у випічку і гарячі напої, оскільки вона не стає шкідливою при нагріванні, а також в шоколад, морозиво, йогурти, цукерки, жуйку, десерти, каші. З нею можна пити соки, морси, узвари. Солодка стевія Green Leaf використовується навіть у виробництві деякої лікеро-горілчаної продукції. А ще вона чудово поєднується з кислими цитрусовими, наприклад, з лимонами та апельсинами.

Чи завдає стевія шкоди?

Єдиним недоліком солодкої стевії можна назвати гіркий післясмак. Однак сьогодні це більше не проблема – завдяки технології Harmonix нам вдалося його позбутися. У стевії Green Leaf немає післясмаку та гіркоти. Також не можна повністю виключати алергічну реакцію через індивідуальну непереносимість, як і на будь-який продукт харчування. Такі випадки бувають вкрай рідко, але якщо у вас є алергія на ромашку, кульбаби, амброзію, хризантеми, варто бути обережними і не зловживати підсолоджувачем.

Якщо ви хочете купити еритритол або стевію у нашому інтернет-магазині, будьте впевнені, що ми доставимо корисний підсолоджувач, який стане здоровою альтернативою цукру. Адже ми в Green Leaf робимо підсолоджувачі найвищої якості і дбаємо про кожного покупця.

Популярні товари

Leave a Reply