стевія як альтернатива цукру

Стевія при діабеті – найкраща альтернатива цукру

На сьогодні, за даними ВООЗ, кількість людей у ​​світі з надмірною масою тіла становить майже 2 мільярди, третина з них страждає на ожиріння. Більш ніж у 442 мільйонів людей діагностовано цукровий діабет. І ці цифри, на жаль, невпинно зростають. При діабеті рекомендується сильно обмежити або повністю виключити вживання цукру та продуктів, у яких він міститься. Але повна відмова від солодкого може негативно вплинути на емоційний фон, тому для діабетиків випускаються синтетичні та натуральні підсолоджувачі. Наша компанія займається виробництвом тільки якісних продуктів, серед яких підсолоджувач, який завоював заслужену любов споживачів і більш відомий як цукрозамінник стевія для діабетиків.

Причини та особливості цукрового діабету

Один із факторів ризику, що провокує розвиток хвороби, – ожиріння. Причиною ожиріння часто стає малорухливий спосіб життя та неправильне харчування із споживанням надмірної кількості цукру.

При цукровому діабеті підшлункова залоза зменшує або припиняє вироблення інсуліну, необхідного для розщеплення вуглеводів. Будучи самим по собі важким захворюванням, цукровий діабет знижує імунітет, збільшує ризик бактеріальних інфекцій, інфарктів і інсультів, розвитку дефектів зору до сліпоти, хвороб нирок.

Чим замінити цукор при діабеті?

Вживання цукру або продуктів, у яких він міститься, при діабеті є вкрай небажаним. Дієтологи рекомендують як альтернативу використовувати замінники цукру для діабетиків.

Синтетичні виробляються з хімічних сполук, мають нульову калорійність, повністю розщеплюються та виводяться з організму. Коефіцієнт солодкості у сотні разів перевищує цукор, що дає можливість використовувати продукт мікродозами. Найвідоміші на сьогодні:

  • аспартам;
  • неотам;
  • сахарин;
  • сукралоза;
  • цикламат.

Деякі вважаються відносно безпечними при суворому дотриманні дозування. Інші мають доведені побічні ефекти. Тому штучні підсолоджувачі не можуть вважатися ідеальною заміною цукру.

Натуральні ж продукти отримують із трав, ягід та фруктів. У них, як мінімум, утричі нижчий глікемічний індекс порівняно з цукром, і розщеплюються вони у рази довше. Коефіцієнт солодкості по відношенню до сахарози становить від 0,1 до 300, калорійність – 0-3,76 ккал/г.

Стевія при діабеті – властивості та особливості вживання

Стевія прийшла до нас з Південної Америки, де відома з давнини як лікарська рослина та ласощі. Солодкий смак рослині надає стевіозид. Він у 300 разів солодший за цукор, при цьому не є вуглеводом, і не провокує виділення інсуліну. Єдиний недолік стевії – неприємний післясмак, але це можна вирішити. Наша торгова марка нейтралізує гіркий присмак за допомогою технології Harmonix. До того ж, в екстракті стевії немає калорій, вона абсолютно безпечна.

Користь стевії для діабетиків:

  • здатна знижувати рівень глюкози в крові до норми, причому не змінюючи його у здорових людей;
  • при діабеті 2 типу стевія покращує роботу підшлункової залози, сприяючи виробленню інсуліну;
  • при тривалому застосуванні зміцнює імунітет та серцево-судинну систему, що робить її корисною при діабеті 1 типу;
  • стимулює активність білка, який задіяний у розпізнаванні солодкого смаку.

Крім того, у стевії міститься понад 50 найменувань корисних речовин – вітаміни, амінокислоти, рослинні поліфеноли, мікро- та макроелементи.

Незважаючи на колосальну користь, стевія може мати протипоказання при діабеті. Вони обумовлюються виключно індивідуальною непереносимістю, алергією чи прийомом специфічних ліків. Прийом стевії та її дозування, як і будь-яких інших продуктів, діабетикам потрібно погоджувати з лікарем.

Численні дослідження підтвердили, що стевія не просто є безпечним підсолоджувачем, але й здатна позитивно впливати на організм при діабеті та використовуватися для профілактики цього захворювання. Купити стевію можна прямо на нашому сайті.

Ідеальний підсолоджувач

Солодка стевія від Green Leaf не містить сторонніх домішок та ГМО, повністю відповідає стандартам ISO. Завдяки технології Harmonix не має неприємного післясмаку і не гірчить. Для зручності застосування у побуті коефіцієнт солодкості зведений до співвідношення 1:1 із цукром, при цьом калорійність залишається нульовою.

Солодка стевія фасується в упаковки по 100 і 300 г, в 4-грамові саше, які зручно брати в дорогу або на роботу, а також у баночки-стевійниці об’ємом 250 г (у них зручно зберігати продукт, до того ж можна використовувати багаторазово).

На нашому сайті, крім солодкої стевії, можна купити еритритол Green Leaf, а також стевію з додаванням натуральної ванілі і кориці. Все це – натуральні підсолоджувачі, які можна використовувати з користю для вашого здоров’я.

Популярні товари

Leave a Reply