солодка рослинна стевія

Солодка рослина стевія – корисна знахідка для всіх ласунів

Стевія – це багаторічна рослина із сімейства Айстрових. Рід включає більше 260 видів. Виростає солодка рослина стевія переважно в Південній та Центральній Америці, розмножується насінням, але їх проростає лише мала частина. При культивуванні набагато більшу ефективність показує вегетативний метод.

Сьогодні стевія (або медова трава, як називають її в народі через дуже солодкий смак) затребувана в багатьох сферах, таких як кулінарія, медицина, косметологія, дієтологія та ін. Численні дослідження підтвердили, що трава абсолютна безпечна для організму і підходить до вживання всім людям. Вона навіть вважається чудовим замінником цукру для діабетиків. Про це та інші позитивні характеристики солодкої стевії ми розповімо далі.

Коротка історія солодкої рослини

Першим травою зацікавився вчений із Валенсії – ботанік Стевус. Саме на честь нього рослина і одержала свою назву. Хоча в деяких джерелах говориться, ніби стевію назвали прізвищем Христиана Стевена, який заснував Нікітський ботанічний сад. У СРСР же медову траву привіз академік Вавілов, який проводив експедицію Латинською Америкою.

Індіанці племені гуарані, які проживали на території сучасної Бразилії та Парагваю, протягом століть вживали рослину в їжу та активно використовували в медичних цілях. У харчовій промисловості солодка рослина стевія з’явилася лише у 1971 році в Японії, а в Америці, Європі та країнах СНД її почали використовувати аж у 2000-х роках.

Незважаючи на всі заяви супротивників, стевія за короткий час завоювала довіру споживачів. А численні дослідження підтвердили її користь та спростували всі заяви про можливу шкоду. Зокрема, було «рознесено» твердження, яке побачило світ у 1985 році в нібито науковому виданні. У ньому йшлося, що екстракт стевії є мутагеном. Але вчені спростували цю теорію, довівши, що сумнівні тести проводилися в неналежних умовах, за яких навіть дистильована вода видасться мутагенною та небезпечною для здоров’я. Трохи пізніше, у 2006 році, Всесвітня організація охорони здоров’я також дала свій висновок, в якому заявила, що медова трава не має генотоксичності. На цьому суперечки припинилися.

солодка стевія

Наскільки стевія солодша за цукор?

Наша продукція (солодка стевія) має солодкий смак, ідентичний цукру, або вище в 4 рази. У природі ж стевія солодша за цукор у 250-350 разів. Це зумовлено вмістом у листі трави глікозидів. Причому в рослині міститься два їх типи – стевіозид та ребаудіозид. При виробництві підсолоджувача ці компоненти необхідно видобути з трави та за допомогою сучасних технологій надати готовому продукту необхідний рівень солодкості, поєднавши екстракт стевії з іншими натуральними підсолоджувачами.

Ми з’єднуємо екстракт медової трави з еритритолом у різному співвідношенні. Тому наша стевія 1:1 і 1:4 за солодкістю дорівнює цукру і солодша за нього в 4 рази відповідно. Саме таке поєднання підсолоджувачів робить нашу продукцію зручною у використанні, адже навряд чи в побутових умовах знайде застосування екстракт, який по солодощі перевершує цукор у 300 разів.

Корисні властивості солодкої стевії

Отже, ми розібралися, чому стевія солодка. Тепер поговоримо про її головні переваги та корисні властивості, серед яких виділяються:

  • нульова або знижена калорійність, завдяки чому можна їсти солодощі та залишатися струнким;
  • стійкість до високих температур, що дає можливість додавати її до випічки, кави або чаю;
  • глікемічний індекс, що дорівнює нулю, що особливо важливо для людей із цукровим діабетом;
  • захист ротової порожнини та запобігання появі карієсу, оскільки солодка трава стевія перешкоджає розвитку патогенних бактерій;
  • можливість вживання при гіпертонічній хворобі, оскільки підсолоджувач здатний знижувати артеріальний тиск;
  • відсутність гіркого післясмаку, що стало можливим за рахунок застосування інноваційної технології Harmonix;
  • підвищення імунітету, завдяки чому людина завжди залишається в тонусі і має високий опір різноманітним захворюванням.

Усі ці характеристики притаманні продукції Green Leaf. Купити наші підсолоджувачі сьогодні означає зробити вигідну інвестицію у здорове майбутнє. Завдяки стевії можна дотримуватися принципів правильного харчування і насолоджуватися улюбленими солодощами. За смаковими характеристиками підсолоджувач відповідає цукру, тому смак страв та напоїв, приготованих із її застосуванням, залишається незмінним.

Де знайти підсолоджувач?

Увесь асортимент натуральних підсолоджувачів Green Leaf представлений на нашому сайті в розділі «Магазин». Щоб оформити замовлення, достатньо помістити вибраний товар у «Кошик». Якщо ви встигнете зробити це з понеділка по п’ятницю до 16:00, ваш «смаколик» вирушить до вас цього ж дня. Також є можливість придбати наші підсолоджувачі у відповідних відділах найбільших супермаркетів України.

Ми дбаємо не тільки про здоров’я кожного покупця, але й про його зручність, тому випускаємо продукції у різних за обсягом упаковках. Крім того, у нас є стевія в саше та баночці-стевійниці. А також з додаванням кориці або ванілі для надання випічці неперевершеного аромату та легкості.

Крім солодкої стевії, у нас можна купити еритритол – ще один натуральний підсолоджувач, який видобувають із кукурудзи. Також є набори, які містять кілька типів продукції. Вибирайте свій варіант і насолоджуйтесь відмінним смаком та якістю!

Популярні товари

Leave a Reply