shutterstock_554489575

Вплив здорового харчування на настрій та самопочуття

Давнє прислів’я говорить: «Ти — те, що ти їси». Їжа — це не лише паливо для тіла. Вона глибоко впливає на наш настрій і загальне самопочуття, тож нам варто приділити особливу увагу тому, що та у якій кількості ми вживаємо.

Згідно з великим дослідженням щодо впливу харчування на здоров’я, яке проводилося з 1990 по 2017 рік, ми допускаємо чимало харчових помилок. Зокрема, вживаємо надто мало фруктів, овочів, насіння і горіхів. Так, згідно з науковими даними, в середньому людина споживає лише одне невелике яблуко, три маленькі морквини та половину волоського горіха в день. Також дослідження виявили, що в нашому раціоні замало клітковини, адже середньостатистична людина з’їдає лише шматок цільнозернового хліба на день. Але водночас ми вживаємо забагато солі. Рекомендована кількість — не більш ніж 3 тисячі мг на день, однак ми зазвичай вживаємо як мінімум вдвічі більше. Проте найбільшим нашим ворогом залишається цукор.

Цукор: прихована небезпека для вашого здоров’я

Ні для кого не секрет, що надмірне споживання цукру може негативно вплинути на здоров’я. А суміш цукру, білого борошна, вершкового масла та трансжирів становить ще серйознішу небезпеку для здоров’я. Саме ці продукти вчені пов’язують із підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, ожиріння, карієсу, хвороб печінки та певних видів раку.

Також дослідження показали, що споживання великої кількості цукру може призвести до коливань рівня цукру в крові, які спричиняють перепади настрою, дратівливість і втому. Коли ми споживаємо солодку їжу, відбувається швидкий стрибок рівня цукру в крові, а потім різке падіння, що може порушити роботу нейромедіаторів, як-от серотонін і дофамін. Такі «американські гірки» призводять до зниження рівня сил, а також дратівливості й навіть проявів депресії.

Позбудьтеся прив’язаності до цукру: прості поради, як зменшити споживання цукру

Передусім відмовляйтеся від додавання цукру до чаю, кави та будь-яких страв. Натомість зверніть увагу на підсолоджувач Green Leaf.  Солодка стевія Green Leaf — унікальний продукт на українському ринку. Завдяки технології Harmonix вдається досягти солодкості стевії 1:1 та прибирати гіркуватість і посмак стевії, водночас усі її корисні властивості залишаються. Серед інших ключових переваг цукрозамінника стевія від Green Leaf:

  1. Низька калорійність.
  2. Підходить людям з діабетом.
  3. Солодкість ідентична цукру (1 ложка солодкої стевії рівноцінна 1 ложці цукру).
  4. Підходить для приготування зігрівальних і прохолодних напоїв, випічки та будь-яких інших солодких смаколиків.

Також в асортименті Green Leaf є корисний підсолоджувач ерітрітол, який добувають шляхом ферментації вуглеводів кукурудзяного крохмалю. Він також має низьку калорійність, нульовий вплив на рівень глюкози у крові та не сприяє набору ваги. 

І, звісно ж, постарайтеся зменшити  кількість солодких десертів у своєму раціоні. Натомість віддайте перевагу корисним солодощам, які містять стевію замість цукру чи ерітрит. Або ж придбайте готові суміші від Green Leaf і готуйте смачні десерти вдома.

Популярні товари

Leave a Reply