shutterstock_554489575

Вплив здорового харчування на настрій та самопочуття

Зміст

Давнє прислів’я говорить: «Ти — те, що ти їси». Їжа — це не лише паливо для тіла. Вона глибоко впливає на наш настрій і загальне самопочуття, тож нам варто приділити особливу увагу тому, що та у якій кількості ми вживаємо.

Згідно з великим дослідженням щодо впливу харчування на здоров’я, яке проводилося з 1990 по 2017 рік, ми допускаємо чимало харчових помилок. Зокрема, вживаємо надто мало фруктів, овочів, насіння і горіхів. Так, згідно з науковими даними, в середньому людина споживає лише одне невелике яблуко, три маленькі морквини та половину волоського горіха в день. Також дослідження виявили, що в нашому раціоні замало клітковини, адже середньостатистична людина з’їдає лише шматок цільнозернового хліба на день. Але водночас ми вживаємо забагато солі. Рекомендована кількість — не більш ніж 3 тисячі мг на день, однак ми зазвичай вживаємо як мінімум вдвічі більше. Проте найбільшим нашим ворогом залишається цукор.

Цукор: прихована небезпека для вашого здоров’я

Ні для кого не секрет, що надмірне споживання цукру може негативно вплинути на здоров’я. А суміш цукру, білого борошна, вершкового масла та трансжирів становить ще серйознішу небезпеку для здоров’я. Саме ці продукти вчені пов’язують із підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, ожиріння, карієсу, хвороб печінки та певних видів раку.

Також дослідження показали, що споживання великої кількості цукру може призвести до коливань рівня цукру в крові, які спричиняють перепади настрою, дратівливість і втому. Коли ми споживаємо солодку їжу, відбувається швидкий стрибок рівня цукру в крові, а потім різке падіння, що може порушити роботу нейромедіаторів, як-от серотонін і дофамін. Такі «американські гірки» призводять до зниження рівня сил, а також дратівливості й навіть проявів депресії.

Позбудьтеся прив’язаності до цукру: прості поради, як зменшити споживання цукру

Передусім відмовляйтеся від додавання цукру до чаю, кави та будь-яких страв. Натомість зверніть увагу на підсолоджувач Green Leaf.  Солодка стевія Green Leaf — унікальний продукт на українському ринку. Завдяки технології Harmonix вдається досягти солодкості стевії 1:1 та прибирати гіркуватість і посмак стевії, водночас усі її корисні властивості залишаються. Серед інших ключових переваг цукрозамінника стевія від Green Leaf:

  1. Низька калорійність.
  2. Підходить людям з діабетом.
  3. Солодкість ідентична цукру (1 ложка солодкої стевії рівноцінна 1 ложці цукру).
  4. Підходить для приготування зігрівальних і прохолодних напоїв, випічки та будь-яких інших солодких смаколиків. 

Також в асортименті Green Leaf є корисний підсолоджувач ерітрітол, який добувають шляхом ферментації вуглеводів кукурудзяного крохмалю. Він також має низьку калорійність, нульовий вплив на рівень глюкози у крові та не сприяє набору ваги. 

І, звісно ж, постарайтеся зменшити  кількість солодких десертів у своєму раціоні. Натомість віддайте перевагу корисним солодощам, які містять стевію замість цукру чи ерітрит. Або ж придбайте готові суміші від Green Leaf і готуйте смачні десерти вдома.

Ця стаття має інформаційний характер. Перш ніж вживати той чи інший продукт, проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем або дієтологом.

Популярні товари

Залишити відповідь

Безкоштовна доставка від 700 грн